top of page

Sopiiko tuote, jonka haluaisin ostaa herkälle iholle?

Kuinka varmistaa, että hankkimasi kosmetiikka vaikkapa ihonhoito on aidosti herkälle iholle sopiva? Mitä kannattaa tarkistaa verkkokaupassa ja myymälöissä?


Mistä tietää, että ihonhoitotuote todella sopii herkälle iholle? Jos olet herkkäihoinen, ainoa todellinen tapa varmentua siitä, että ostamasi tuote aidosti sopii herkälle iholle, on tarkistaa onko se tutkittu sopivaksi herkälle iholle.


Se mainitaan tuotteiden yhteydessä yleensä termein kliinisesti tai dermatologisesti herkälle iholle sopivaksi todennettu.

Herkkäihoinen nainen, herkkä iho, kaunis, kauneus, punahiuksinen nainen, aiva ihonhoito, aiva the cream, aiva the oil, dermatologisesti todennettu, kliininen tutkimus

Ihana ihosi - suojaa, välittää kosketuksen, reagoi tunteisiin, suojaa ulkomaailmalta. Ole sille hellä ja hyvä - älä heikennä ja hankaa. Valitse herkälle iholle aina tutkitusti sopivaa ihonhoitoa. Tuote voi olla hypoallergeeninen, jolloin se ei sisällä yleisesti allergisoiviksi tunnettuja aineosia. Se ei ole sama asia. Se on toive. Teoria. Käytäntö on joskus eri.


Termi kehitetty herkälle iholle ei sekään lupaa mitään. Se on myös toive sopivuudesta. Se yleensä tarkoittaa, että tuotteen valmistaja on ajatellut tietävänsä, mitä kokonaisuus tekee. Yleensä ajatuksesta, mitä aineosat yksin tekevät. Se ei ole sama kuin lopputuotteen vaikutus. Toisinaan näkee esimerkiksi eteerisiä öljyjä, joiden tutkimus on olematonta, herkälle iholle markkinoitavissa tuotteissa.


Tuote on voinut myös saada hyviä asiakaspalautteita, joilla asiaa yritetään ilmaista. Ne ovatkin meille valmistajille joka kerta valtaisan ilon ja kiitollisuuden aihe. Teille me tätä teemme. Ja se, että tekemämme tuote toimii jollekin ja hän pitää siitä on merkityksellistä. Ohjenuora. Palautteiden ottamisessa osaksi tuotemerkin tuoteturvallisuutta ongelmallisuutta syntyy, sillä asiakaspalautteita jaettaessa puuttuvat toisinaan osin tai jopa täysin herkyys- ja allergisen reaktion saaneiden palautteet. Eikä saatu palaute linjaa totuutta: osa ei edes ilmoita epämiellyttävistä kokemuksista vaan vaihtaa hiljaisuudessa merkkiä. Puuttuu myös ymmärrys onko kyseessä tunne vai aito teho. Toki tärkeintä on se, että asiakas kokee asian toimivan. Meillle AIVA:ssa on tosi tärkeää, että saat sanoillemme myös tieteellistä vastinetta.


Parhaan varmuuden herkälle iholle ihonhoidon ja minkä tahansa kosmetiikan herkälle iholle sopivuudesta saat ihotautiopin eli dermatologian ammattilaisten suorittamilla kliinisillä tutkimuksilla. Siis tutkimuslaitos suorittaa niissä EU:n kosmetiikkadirektiivin ohjeistusten mukaan valittuja tutkimuksia - ja jos tuote läpäisee eli läpimenoprosentti on tarpeeksi suuri, tuote toimii kuten tutkittu.


Sen jälkeen, kun tuote on herkälle iholle sopivaksi todennettu, on sinun tehtäväsi, mikäli olet erityisen herkkäihoinen vielä kokeilla tuotteen sopivuus kotona. Se onnistuu helposti esimerkiksi kyynärvarren ohuelle iholle kerroksen hankkimaasi esim. voidetta levittämällä. Mikäli iholle ei noin 48 h eli kahden päivän aikana tule mitään oireita, ihosi sietää tuotetta, voit alkaa niitä käytämään.


AIVA:n The Cream sekä The Oil ovat kumpikin dermatologisesti 100%:sti kaikille ihotyypeille sekä erityisen herkälle iholle sopivaksi todennettuja. Siis paras mahdollinen läpimenoprosentti!


Myös asiakaspalautemäärämme on olematon. Mikäli tuotteemme ei jostakin syystä kuitenkaan sopisi sinulle, kuulemme siitä ilolla, sillä se auttaa kehittämään toimintaamme entisestään. Lähetä sähköpostia hello@aivaorganics.com tai lähesty meitä somessa matalalla kynnykseltä.


Dermatologisen tutkimusten ja hyvän kuluttajasiedettävyyden pohjalta uskallamme luvata tuotteiden sopivan erityisen hyvin jopa erittäin herkälle iholle.


Comentários


bottom of page